Aanmelden

BackCover.be

Gepubliceerd in Nieuws

Welk effect heeft ons verzet tegen gentech op de mensen in ontwikkelingslanden?

1 juni 2017 Door  Redactie

Er is in Europa veel weerstand tegen genetische modificatie. Onder druk van Westerse milieuorganisaties hebben veel overheden, ook in Afrika en Azië, gentech verboden. Maar analyses tonen dat ggo's uitermate geschikt zijn om de landbouw te verduurzamen. Welk effect heeft ons verzet tegen gentech op de mensen in ontwikkelingslanden? Dat onderzoekt de documentaire Well Fed.

In de documentaire gaan moleculair bioloog Hidde Boersma en filmmaker Karsten de Vreugd op bezoek bij boeren in Bangladesh. Daar wordt sinds kort geëxperimenteerd met genetisch gemodificeerde aubergines. Deze zijn zo aangepast dat ze resistent zijn tegen de schade van een vraatzuchtige rups. Hoe verandert de gentechaubergine daar het leven?

Boersma en De Vreugd concluderen dat het tijd is om genuanceerder te denken over genetisch gemodificeerde gewassen. Ze vinden het tijd om te erkennen dat met het verbod op gentech boeren een product wordt onthouden, waarmee ze aanzienlijk minder landbouwchemicaliën hoeven te gebruiken en waarmee ze hogere opbrengsten en hogere inkomsten kunnen halen.

Bekijk Well Fed nog tot 10 juni op de NPO-website.

Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Getagged onder

Laat een reactie achter

RSS
LinkeIn
Facebook
Twitter