Aanmelden

BackCover.be

Mark Lynas

Mark Lynas

Mark Lynas is de auteur van een reeks boeken over het milieu, waaronder High Tide, Zes Graden en De Mens als God. Zijn meest recente publicatie is het e-boek Nuclear 2.0: Why a green future needs nuclear power. Mark Lynas spreekt frequent over de hele wereld over klimaatverandering, biotechnologie en kernenergie.

Lees hier een uitgebreide biografie.

@mark_lynas

Mark Lynas is the author of several books on the environment, including High Tide, Six Degrees, and The God Species. His most recent publication, in July 2013, was the Kindle Single ebook Nuclear 2.0: Why a green future needs nuclear power. He is a frequent speaker around the world on climate change, biotechnology and nuclear power, - See more at: http://www.marklynas.org/about/#sthash.UJsEJfgL.dpuf

Afrika heeft dringend nood aan een landbouwmodernisering. Met de snelst groeiende bevolking ter wereld en honderden miljoenen mensen die nog steeds lijden onder ondervoeding kunnen de Afrikaanse leiders het zich niet veroorloven om de deur dicht te houden voor innovatie.

Lees 3059 keer
Beoordeel dit item

Is het glas nu halfvol of halfleeg? Op 13 januari keurde het Europees Parlement een wet goed die de EU-lidstaten de mogelijkheid geeft om de teelt van ggo-gewassen op het eigen grondgebied permanent te verbieden, zelfs wanneer wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat de gewassen veilig en voordelig voor het leefmilieu zijn. Deze wet, goedgekeurd met 480 stemmen tegen 159, zet het  Europees Agentschap voor Voedselveiligheid (EFSA) formeel op een zijspoor. Lidstaten kunnen nu niet alleen specifieke gewassen of eigenschappen verbieden, maar ook de gehele categorie 'ggo', zonder dat ze daarbij enig betekenisvol wetenschappelijk bewijs moeten leveren om dat verbod te staven.

Lees 2028 keer
Beoordeel dit item
Getagged onder:

De Europese Commissie heeft nu officieel bevestigd wat vorige week al uitlekte: de rol van Chief Scientific Advisor (CSA) wordt niet vernieuwd door de nieuwe commissie van Juncker. De CSA website is al van het web gehaald, en het is niet duidelijk of de aftredende CSA, professor Anne Glover, wetenschappelijke meetings die ze zelf heeft opgezet nog mag bijwonen. Anne Glover vertrekt in januari 2015.

Lees 4172 keer
Beoordeel dit item
Getagged onder:
RSS
LinkeIn
Facebook
Twitter