Aanmelden

BackCover.be

Gepubliceerd in Nieuws

Ecomodernisme: het boek

22 maart 2017 Door 

Over enkele weken ligt er een nieuw boek in de winkel: Ecomodernisme. Het ecomodernisme is een nieuwe, groeiende beweging van groene denkers en doeners. De aanhangers zijn optimistisch en pragmatisch. Ecomodernisten geloven in méér, niet in minder. In zestien prikkelende hoofdstukken worden de belangrijkste ecomodernistische ideeën gepresenteerd aan de hand van vier kernthema's: energie, landbouw en voeding, natuur, en armoede en ontwikkeling.

Info

 • Publicatie:
  Ecomodernisme
  Uitgeverij Nieuw Amsterdam
  ISBN 9789046821817
  Paperback
  Verschijningsdatum 29-04-2017
  € 22,99

Het is een boek dat ik mocht maken met zes journalisten: Ralf Bodelier, Rypke Zeilmaker, Marco Visscher, Joost Van Kasteren, Marcel Crok en Hidde Boersma. In augustus 2016 kwamen we een lang en warm weekend samen in een huis in Barneveld om na te denken over een nieuwe milieubeweging.

Hoe verschillend wij zevenen ook zijn en denken, over één ding waren we het snel eens: de huidige milieubeweging moet moderniseren. Ze staat te weinig open voor nieuwe ideeën over landbouw, energie, biodiversiteit, bevolkingsgroei of armoede.

In Ecomodernisme verkennen we die nieuwe ideeën en zoeken het gesprek met de vertegenwoordigers van het huidige denken over groen en duurzaamheid. Want hoeveel we ook aan hen te danken hebben, alleen door hen uit te dagen met nieuwe inzichten, maken we de vooruitgang mogelijk.

Een schoner milieu, meer natuur en welvaart voor iedereen? In Ecomodernisme, dat eind april verschijnt, laten de we zien dat het kan, met compacte miljoenensteden, hypermoderne landbouw en goedkope, betrouwbare CO2-vrije energie.

Het ecomodernisme is een nieuwe, groeiende beweging van groene denkers en doeners. De aanhangers zijn optimistisch en pragmatisch. Ecomodernisten geloven in méér, niet in minder. Ze verlangen niet naar een leven in harmonie met de natuur, maar vinden dat de mens meer controle over de natuur moet nemen. Ze zien meer in kerncentrales en gentech dan in windmolens en biologisch boeren.

Ecomodernisme wil een frisse bijdrage leveren aan een verhit debat over klimaat, milieu en duurzaamheid en is een uitdagend boek.

 

Reserveer hier je exemplaar 

 

 

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Laat een reactie achter

RSS
LinkeIn
Facebook
Twitter