Aanmelden

BackCover.be

Gepubliceerd in Nieuws

Z-cleantech: oplossingen voor 'megatrends'

2 oktober 2014 Door 
Een 2 megawatt Power to Gas project van Hydrogenics in Falkenhagen, Duitsland. Een 2 megawatt Power to Gas project van Hydrogenics in Falkenhagen, Duitsland. Green Energy Futures - David Dodge

i-Cleantech Vlaanderen en Kanaal Z slaan de handen in elkaar. Van 30 september tot 16 december is er op Kanaal Z elke dinsdagavond na het nieuws het programma Z-Cleantech.

Info

De reeks toont oplossingen voor 'megatrends' waar we voor staan in energiebevoorrading, materiaalafhankelijkheid, waterschaarste en mobiliteitsgarantie. Wekelijks zal de cleantech-cluster via experts en innovatieve bedrijven getuigen over hoe technologie bijdraagt tot duurzamer omspringen met energie, water, materialen en mobiliteit.

Energiebevoorrading: hot topic
De eerste uitzending werd op dinsdag 30 september ingeleid door Bart Vercoutere, algemeen directeur van i-Cleantech Vlaanderen. Het thema van deze eerste uitzending was energie-opslag: "Energiebevoorrading is op dit moment een hot topic. Wereldwijd onderzoekt men op welke manier en met welke technologie stroomvoorziening het best georganiseerd wordt. Het staat vast dat het aandeel hernieuwbare energie zal toenemen. De opbrengst van de meeste vormen van hernieuwbare energie kan echter niet gestuurd worden. Doordat er ook energieproductie zal zijn wanneer er geen vraag is, dient dit overschot gestockeerd te worden."

Waterstoftechnologie draagt bij tot de oplossing
Hydrogenics geeft tijdens de eerste uitzending een antwoord op deze stelling. Hydrogenics wordt wereldwijd beschouwd als expert inzake waterstoftechnologie. Op basis van water elektrolyse worden overschotten aan groene stroom (van zonne- en windenergie) omgezet in waterstof. Dit groene gas kan vervolgens opgeslagen worden in het gasnetwerk om terug omgezet te worden in groene elektriciteit. Dit Canadese bedrijf met Kempische roots doet al haar O&O betreffende elektrolyse in Oevel. Van hieruit wordt ook de hele wereldmarkt bevoorraad met hoogtechnologische producten.


 

 

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
{htmremote}http://kanaalz.knack.be/ondernemen/z-cleantech/z-cleantech-1-30-09-14/video-4000756636431.htm{/htmremote}

Laat een reactie achter

RSS
LinkeIn
Facebook
Twitter