Aanmelden

BackCover.be

Suzanne Waldman

Suzanne Waldman

Suzanne Waldman is een Canadees onderzoeker en communicator rond technologische risk-benefit trade-offs en de publieke perceptie hieromtrent. Haar bijzondere interesses gaan uit naar maatschappelijke debatten rond energie en risico. Suzy Waldman doctoreert aan de Carleton University in Ottawa rond hoorzittingen i.v.m. kernafval.

@SuzanneWaldman

In persberichten rond het meest recente rapport van de IPCC werd beweerd dat klimaatverandering ingrijpende, wijdverspreide en onomkeerbare gevolgen zal hebben op mens en natuur, als men tenminste de koolstofuitstoot niet snel en drastisch inperkt. Maar zoals de meesten onder ons weten, is men nog steeds niet begonnen met dat drastisch inperken: elk jaar wordt er zelfs 2% meer CO2 uitgestoten in de atmosfeer dan het jaar daarvoor. We gaan er dus op achteruit. In dit artikel wil ik onderzoeken waarom we erop achteruit gaan en wat we eraan kunnen doen.

Lees 3069 keer
Beoordeel dit item

De idee dat we kernenergie nodig hebben om het milieu te redden had men dertig jaar geleden nooit kunnen voorzien. Maar het is ondertussen een idee die door steeds meer wetenschappers van allerlei pluimage, energie-experts en zelfs milieuactivisten gedeeld wordt.

Lees 3743 keer
Beoordeel dit item

Het IPCC nam doorheen haar bestaan tweemaal een fundamentele bocht in haar houding rond kernenergie. In dit artikel beschrijft Suzanne Waldman aan de hand van de diverse IPCC-rapporten hoe het klimaatpanel evolueerde van een aanvankelijk positieve houding naar een eerder afwijzende houding en – in het meest recent rapport – weer terug.

Lees 3405 keer
Beoordeel dit item
Getagged onder:
RSS
LinkeIn
Facebook
Twitter